نحوۀ بستهبندی صحیح وسایل هنگام حمل و نقل
در این مقاله به موارد زیر پرداخته خواهد شد:
- نحوۀ بستهبندی
- وسایل مورد نیاز برای بسته بندی
- نکات کاربردی و خلاقانه
پیش از پرداختن به بحث اصلی، لازم است تا به چند نکتۀ مهم اشاره کنیم. معمولا موضوع بستهبندی صحیح وسایل هنگام حملونقل نادیده گرفته میشود و همین امر باعث خرابی بسیاری از لوازم منزل در موقع اسبابکشی میگردد. به همین سبب لازم است تا اصول و روش صحیح این کار رعایت شود تا میزان آسیب به لوازم منزل از بین رفته یا به حداقل برسد.

1. نحوۀ بستهبندی:
نکتۀ اول در هنگام اسبابکشی استفاده از کارتن مناسب است. کارتنهای مختلفی در بازار موجود است و ممکن است خریدار در هنگام خرید سردرگم شود (دربارۀ انواع مختلف کارتن در مقالهای مجزا بحث خواهیم کرد). مناسبترین نوع کارتن اسبابکشی، کارتن 5 لایۀ در ابعاد 60-40-40 است. این کارتن هم مقاومت لازم را برای حملونقل داراست و هم در هنگام حمل بیش از حد سنگین و ثقیل نیست که جابجایی آن مشکل گردد.
نکتۀ دوم این است که کارتن نباید بیش از حد پر شود یا بیش از حد خالی باشد که نتوان به آن چسب زد یا با طناب بست. در هنگام حمل کارتن میبایست از گرفتن طنابی که دور کارتن پیچیدهایم جدا پرهیز کرد. نحوۀ صحیح حمل کارتن، گرفتن آن از قسمت پایینی است بهطوری که دستها در زیر کارتن قرار بگیرد تا از باز شدن احتمالی آن جلوگیری شود.

2. وسایل بستهبندی:
وسایل گوناگونی در بازار موجود است که برای بستهبندی مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر کارتن مقاوم، استفاده از نایلون حبابدار میشود. این موارد به عنوان ضربهگیر عمل کرده و از شکستن یا خرابی وسایل تا حد بسیاری جلوگری میکنند. مثلا یک نمونه بستهبندی به این شکل است که ته کارتن را با یک حوله نرم پوشانده و لیوانها را بطور عمودی در کنار هم و بشقابها را روی همان با در نظر گرفتن یک پلاستیک حباب دار در بینشان در کارتن بچینید.
همچنین بعد از بسته بندی حتما لیست وسایل را روی کارتن قید کنید. سعی کنید به دلیل استفاده از جوهر چاپ در روزنامهها برای بسته بندی وسایل آشپزخانه کمتر از آن ها استفاده کنید. برای جابجای وسایل منزل که هنری و خاص هستند، مثل آباژور، قاب عکس و یا وسایل دیگر در بسته بندی حتما دقت کنید، زیر این وسایل در کارتن حوله نرم یا پلاستیک حباب دار قرار داده و دور تا دور آن را نیز با لوازم محافظتی مثل حوله و ... بپوشانید.
برای جابجایی وسایل بزرگ مانند یخچال نیز میتوان به دور آنها پتو پیچید و آن را با نخ بستهبندی محکم کرد. مهمترین نکته اینکه حتما کف کارتن های ظروف چینی را ضربه گیر قرار دهید تا در هنگام ضربه و زمین خوردن آسیبی به آن ها وارد نشود و زیر کارتن ها را با چسب های مخصوص و بزرگ محکم کنید.
3. نکات کاربردی و خلاقانه
هر فرد در موقع اسبابکشی میتواند بنابر سلیقه و خلاقیت خود، روشهایی را ابداع و استفاده کند. مثلا در یک تجربۀ شخصی از نحوۀ چینش وسایل در خانۀ قبلی عکسبرداری شد تا در منزل جدید نیز از همان نحوۀ چینش استفاده شود. یا اینکه پیش از اسبابکشی در منزل جدید جای تکتک وسایل تعیین شد و سپس روی هر کارتن به دقت نام وسایل و جای چینش آنها نوشته شد.

یا در روشی دیگر میتوان وسایل بسیار حساس و شکستنی را با ماشین شخصی به مکان جدید برد و از قرار دادن آنها در وسیلۀ حمل بار خودداری کرد. لازم نیست کشوهایتان را خالی کنید، میتوانید با در آوردن و پوشاندن آنها، به همان ترتیب جابجایشان کنید. با این کار از حجم و سنگینی کار هم میکاهید. در هنگام جابجایی، ابتدا وسایل بزرگتر را جابجا کنید تا دید بهتری نسبت به اطرافتان پیدا کنید. پیش از اسباب کشی به محل جدید، آنجا را به طور کامل تمیز کرده، سپس سمپاشی کنید. به این ترتیب با وجود هر نوع حشره احتمالی مبارزه میشود. همچنین اگر کف خانه جدیدتان با موکت پوشیده شده است، روی سطح موکت را پلاستیکی ضخیم و بزرگ پهن کنید تا به هنگام اسباب کشی و جابه جایی کثیف نشود.